DINE RETTIGHEDER

Før du starter i et nyt fritidsjob

Har du fundet et fritidsjob? Tillykke! Et godt fritidsjob giver dig både penge på kontoen og en masse sjove og gode erfaringer for resten af livet.

TJEK DIT NYE JOB

  • Vurdér jobbet. Før du beslutter dig endeligt, er det vigtigt, at du gør dig klart: Har du lyst til jobbet, og kan du kombinere arbejdstiderne og mængden af opgaver med din skolegang
  • Find ud af, om din kommende arbejdsplads har overenskomst – det vil sige, om de har lavet en aftale med en fagforening om løn, fridage, arbejdstider, opsigelsesvarsel m.v. Din fagforening ved, om der er overenskomst på din nye arbejdsplads. Husk, at alle de mindstelønninger, du kan se her på siden, kun gælder, hvis din arbejdsplads har overenskomst.
  • Vær opmærksom på arbejdsmiljøet. Der er særlig lovgivning om arbejdsmiljø for børn og unge under 18 år. Alle arbejdsgivere skal overholde reglerne – uanset om de har overenskomst eller ej.

 

FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

  • Kontakt din fagforening. Find ud af, hvilken fagforening dit kommende job hører under. Du kan læse meget mere om fagforeninger.
  • Kontakt Jobpatruljen på 8024 1010 eller jobpatruljen@jobpatruljen.dk. Vi giver dig svar om løn, overenskomst, love og regler (herunder arbejdsmiljø) og medlemskab af fagforeninger.
Sidst opdateret: 29-08-2023