3 gode råd

– når du ansætter en fritidsjobber

 

  1. Lav en ansættelseskontrakt. Man har ret til en ansættelseskontrakt, når man har været ansat i mere end en måned, og arbejder mere end 8 timer om ugen. Det er dog en god idé at lave en ansættelseskontrakt med alle medarbejdere, ligegyldigt om de har krav på den eller ej. Så kan der nemlig aldrig sås tvivl ved de aftaler der er indgået mellem dig og en medarbejder. Du kan se en skabelon på en ansættelseskontrakt her.
  2. Vær opmærksom på, om medarbejderen er omfattet af undervisningspligten. Man er omfattet af undervisningspligten, hvis man ikke har afsluttet 9. klasse. Når man er omfattet af undervisningspligten, er der en række særlige regler for, hvor lang tid man må arbejde. Du kan læse de konkrete regler her.
  3. Sørg for at give dine medarbejdere de rigtige instruktioner. Det er dit ansvar at instruere dine medarbejdere i hvordan de fx skal løfte rigtigt. Hvis medarbejderne arbejder med kemikalier, har du desuden pligt til at lave en arbejdspladsbrugsanvisning for de farlige kemikalier. Læs mere under Regler og Love.