Om Jobpatruljen

Jobpatruljen er en oplysningskampagne overfor 13 til 17-årige med fritidsjob

Rigtig mange unge har et fritidsjob. Det er rigtig godt! Det er nemlig et sted, hvor mange kan tjene gode lommepenge og gøre sig gode erfaringer med at være på arbejdsmarkedet.

Desværre er der en del unge, der:
– Ikke får nok i løn
– Arbejder under uacceptable forhold
– Ikke kender deres rettigheder på arbejdet

Det vil Jobpatruljen gøre noget ved – og en aktiv del af Jobpatruljens indsats er denne hjemmeside, hvor du kan finde relevant information.
Udover denne hjemmeside udgøres Jobpatruljen af en kampagne, som kører landsdækkende i hele juli måned. Her besøger frivillige, primært unge, fritidsjobbere i virksomheder over hele landet. De frivillige interviewer de unge om deres vilkår på arbejdspladsen og informerer dem om deres rettigheder.

Hvorfor er Jobpatruljen nødvendig?
To ud af tre unge har problemer på deres fritidsjob. Det kan være mindre problemer på arbejdspladsen, for eksempel at de unge løfter for tungt. Det kan også være større problematikker, fx at de unge udskænker alkohol eller mangler løn under oplæring. Ofte opstår problematikkerne fordi, at både de unge og arbejdspladsen ikke har et tilpas stort kendskab til hvilke rettigheder der gælder for unge på arbejdsmarkedet.

Selvom forholdene for unge i fritidsjob efterhånden er rigtig gode de fleste steder – blandt andet på grund af Jobpatruljens indsats – er der stadig for mange problemer.

Hver sommer besøger Jobpatruljen virksomheder i hele landet. Vi giver oplysning til både arbejdsgivere og fritidsjobbere om, hvilke love og regler der gælder, når unge under 18 år har et arbejde.

Hele året vejleder Jobpatruljen børn og unge, forældre, arbejdsgivere og lærere via brevkassen og på Fagbevægelsens Hotline på 8024 1010.

Fagforeninger

Se listen af fagforeninger, der står bag Jobpatruljen. Sammen kæmper vi for fritidsjobbernes rettigheder.