DINE RETTIGHEDER

Arbejde i lokaler med alkohol

ER DU UNDER 15 ÅR?

Du må ikke arbejde i lokaler, hvor der bliver serveret alkohol, så længe du er under 15 år – dette gælder eksempelvis også arbejde i garderoben.

ER DU 15 TIL 18 ÅR?
Hvis du er mellem 15 og 18 år og ikke er omfattet af undervisningspligten, er det tilladt at arbejde i lokaler, hvor der udskænkes alkohol i tidsrummet 6.00-22.00.

Virksomhedens hovedformål skal være servering af mad, og serveringen af alkohol skal ske i forbindelse hermed. Det arbejde, du må udføre i lokaler, hvor der udskænkes alkohol, inkluderer: Afrydning, opdækning, rengøringsarbejde, modtagelse af bestillinger og servering af alkohol.

Hvis du er mellem 15 og 18 år og ikke er omfattet af undervisningspligten, er det yderligere tilladt at arbejde i virksomheder, hvor der serveres alkoholiske smagsprøver. Personer under 18 år må dog ikke selv udlevere smagsprøver.

NB: Hvis du er under 18 år og arbejder i lokaler, hvor der udskænkes alkohol, skal det altid ske under opsyn af personer over 18 år.

SALG AF ALKOHOL I BUTIK
Du må gerne sælge alkohol, selvom du er under 18 år, hvis du arbejder i en butik/kiosk/supermarked, da kunden ikke drikker det i butikken.

Sidst opdateret: 25-06-2023